Banana chips, organic

Print
Banana čips, dobijen prženjem komadića banana na svežem kokosovo ulju, svakako spada u zdravije grickalice. Osim što je dobar izvor brzo iskoristive energije (šećer, kokosova mast), za razliku od mnogih grickalica koje sadrže samo “prazne kalorije”, banana čips, kao i sveža banana, sadrži mnoge hranljive sastojke koji gode zdravlju. Dobar je izvor kalijuma, koji pomaže boljem funkcionisanju nerava i doprinosi regulaciji krvnog pritiska. Sadrži i magnezijum i fosfor, koji funkcionišu kao elektroliti, pomažući da se održi ravnoteža tečnosti.
Pakovanje Tooltip
[pakovanje]
Description

Banana čips, dobijen prženjem komadića banana na svežem kokosovo ulju, svakako spada u zdravije grickalice. Osim što je dobar izvor brzo iskoristive energije (šećer, kokosova mast), za razliku od mnogih grickalica koje sadrže samo “prazne kalorije”, banana čips, kao i sveža banana, sadrži mnoge hranljive sastojke koji gode zdravlju. Dobar je izvor kalijuma, koji pomaže boljem funkcionisanju nerava i doprinosi regulaciji krvnog pritiska. Sadrži i magnezijum i fosfor, koji funkcionišu kao elektroliti, pomažući da se održi ravnoteža tečnosti. Banane su odličan izvor triptofana, aminokiseline koja je značajna za sintezu hormona serotonina koji popravlja raspoloženje, opušta i poboljšava san. Sadrži i dijetna vlakna, potrebna za dobro varenje.

Recept za vas:
Domaći tropik musli
1 šolja ražanih pahuljica, 1 šolja ovsenih pahuljica, 1 šolja pšeničnih pahuljica, 1 šolja ječmenih pahuljica, 1 šolja susama, 1 šolja seckanih lešnika, šolja banana čipsa, ½ šolje kokos listića, ½ šolje malteksa 3 kašike vode
Pomešati sve suve sastojke izuzev kokosa i banana čipsa. U posebnoj posudi pomešati malteks i vodu. Sve sastojke sjediniti i dobro izmešati. U pleh staviti papir za pečenje i sipati smesu u tankom sloju. Staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni. Mešati svakih 5-10 min. Musli je gotov kada porumeni. U prohlađeni musli dodati banana čips i kokos.

Specifikacija proizvoda

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: DA

Add comment
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Security code
Refresh

visit our educational website

banner zhrana3 tall

see our free magazine in health food stores

zh 54

who is online

Visitors to the website: 82 guests