Nature against allergies

It is known that allergies are often activated by the spring. Use natural resources and start to prepare before all flourish, to overcome this period with as few problems.

 

Sezonske alergije javljaju se kada su u vazduhu velike koncentracije polena koji dolazi sa drveća, trave i cveća. Organizam osoba koje su alergične na polen reaguje na njega kao na napad, paaktivira imunu odbranu u disajnom sistemu, posebno u nosu. Oslobađaju se histamini, koji mogu dovesti do blažeg ili intenzivnijeg oticanja sluzokože, suzenje očiju, oticanja lica, lučenja velikih količina sluzi i svrab. Da biste suzbili, pa možda čak i potpuno izbegli sezonske alergije, potrebna je priprema organizma na više nivoa. Bitne su tri stvari: promena ishrane, “podešavanje” imuniteta prirodnim sredstvima i čišćenje organizma, pošto nagomilavanje toksičnih materija u organizmu podstiče alergije.

 

Čišćenje organizma
Čišćenje jetre. Čišćenje jetre prvi je korak u borbi sa alergijama, jer je opterećenje jetre toksinima direktno povezano alergijama. Čišćenje jetre možete obaviti na razne načine. Jedan od najjednostavnijih jeste uzimanje kašike maslinovog ulja sa sokom od pola limuna ujutru, našte srca, tokom nekoliko dana.
Antiparazitski program. Organizam većine ljudi zagađen je toksinima i parazitima. Paraziti i patogeni organizmi napadaju unutrašnje organe, što može i te kako  podstaći alergije. Američki biolog, dr Hulda Reger-Klark je čitav život posvetila rešavanju ovog problema i razvila je nekoliko sada već široko korišćenih metoda, u koje spada i antiparazitski program. Sastoji se od 3 prirodna proizvoda: pelina u kapsulama, ulja karanfilića i tinkture pravog crnog oraha. Preparat antiparazitni program po receptu dr Hulde Klark dostupan je i kod nas i može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane.

Prirodna sredstva protiv alergija
Ovo su sredstva koja ublažavaju simptome alergija, ali se mogu uzimati i preventivno. U stvari, pravo vreme da počnu da se koriste i jeste pre nego što se jave alergije. Evo nekih od najefikasnijih.
Ulje crnog kima. Crni kim ima snažna imunomodulatorska svojstva, što znači da uravnotežuje imunitet, a ujedno je i jak antihistaminik. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma, pa čak i potpunog izlečenja. Počnite da ga koristiti pre sezone alergija, da bi se organizam na vreme pripremio. Možete ga koristiti pomešanog sa medom, jer med pojačava lekovito delovanje crnog kima i njegovu apsorpciju u organizmu. 
Kopriva. Ovo je prirodan i potpuno neškodljiv preparat, pa možete da počnete da ga koristite i dva meseca pre početka sezone alergija. Koprivu možete uzimati u obliku tinkture ili čaja. Nastavite da je uzimate i kada setona polena već počne.
Kvercetin. Kvercetin je flavonoid prisutan u mnogim vrstama voća i povrća. Vrlo je popularan zbog antihistaminskog učinka i blagotvornog delovanja protiv začepljenosti nosa i kijanja. Kvercetin sadrže npr. crni luk i kora jabuke, a može se naći i u obliku suplemenata.
Probiotici. Suštinski su važni da se izborimo sa alergijama. Oni pomažu uspostavljanju normalne crevne flore, koja štiti od mnogih tegoba uključujući i autoimune bolesti. Alternativni lekari smatraju da propustljivost zida creva, koja nastaje zbog nepravilne ishrane, omogućava česticama nesvarene hrane da uđe u krvotok. Imuni sistem zatim registruje ove čestice kao strana tela, a zatim pokreće alergijsku reakciju i upalu u celom organizmu.
Koliko je poznato, probiotici nemaju nuspojava, pa se bez zdravstvenog rizika kvalitetni probiotici mogu uzimati dugotrajno.
Eterična ulja. Inhaliranje eteričnih ulja, kupke i masaža aromaterapijskim mešavinama značajno mogu pomoći u smanjivanju simptoma alergije i dati neposredno olakšanje. Među popularnim eteričnim uljima za ublažavanje alergija su: lavanda, koja umiruje i deluje kao prirodni antihistaminik; nana, koji otvara sinuse i smanjuje glavobolje; čempres, koji suzbija nagon za kašljanjem i olakšava tegobe sa disanjem; eukaliptus, koji smanjuje začepljenja i izbacuje sluz; đumbir, koji ublažava tegobe sa disanjem.

Još neki praktični saveti da smanjite alergijske reakcije
Obogatite ishranu svežim voćem (posebno jabukama i pomorandžama) i orašastim plodovima
Uzimajte dosta tečnosti
Koristite biljke koje čiste krv ili smiruju, kao što su beli luk, beli glog, troskot, zucić, žalfija i lipov cvet
Svakodnevno ispirajte nos slanom vodom
Zatvorite prozore da biste izbegli ulazak polena (ugradnja kvalitetnog pročišćavač vazduha uklanja i 99% alergena iz vazduha)
Po povratku kući se istuširajte i obucite čistu odeću da biste uklonili ostatke polena koje ste doneli spolja
Koristite prirodna sredstva za čišćenje domaćinstva

OKP paket za čišćenje organizma

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva američke doktorke Hulde Reger-Klark, pripremljen je OKP biljni paket za čišćenje organizma od toksina, parazita, gljivica i bakterija, u svetu poznat kao antiparazitni program. Dr Hulda Klark smatra da su toksini, paraziti, gljivice i bakterije u korenu mnogih teških i hroničnih bolesti. Znaci koji svedoče da bi trebalo da neđete neki način za čišćenje organizma su: hronična malaksalost, nedostatak koncentracije, gasovi i nadimanje, depresija, anemija, nesanica, umor, bolovi u leđima, glavobolja i td.
  Šifra proizvoda: 113395

Etarsko ulje lavande

Ovo ulje je smeša isparljivih komponenti aromatične biljke Lavandula angustifolia koja se dobija destilacijom vodenom parom svežih cvetova. Etarsko ulje lavande je prirodni antibiotik, antiseptik, antidepresiv, sedativ i detoksikant.
  Šifra proizvoda: 114004

Ulje crnog kumina, 250ml

Crni kumin ublažava simptome alergije, alergijskog rinitisa i alergijske astme, a njegovo ulje širi disajne puteve i olakšava disanje.
  Šifra proizvoda: 114009

Etarsko ulje eukaliptusa

Ovo ulje je smeša isparljivih komponenti biljke Eukaliptus globuli koja se dobija destilacijom vodenom parom svežih listova. Etarsko ulje eukaliptusa je prirodni antiseptik i antibiotik, sa deodoransnom funkcijom.
  Šifra proizvoda: 114003

Ulje mente

Menta piperita, nana, izuzetno jakog mirisa i ukusa. Upotrebljava se kao potpuno neškodljiv lek za umirenje, protiv glavobolje, gasova, nadimanja i grčeva, protiv otežanog varenja. Kao stomahik menta ulazi u sastav čajeva za lečenje žuči.
  Šifra proizvoda: 114013

Ulje đumbira

Deluje analgetski, sedativno, antimikrobno, antiupalno, diuretički (podstiče mokrenje, odstranjuje višak vode iz organizma). Koristi se kod infekcija disajnih organa, uklanja mučninu (naročito trudničku u prvim mesecima trudnoće, kao i kod bolesti vožnje), poboljšava varenje, pomaže kod menstrualnih tegoba.
  Šifra proizvoda: 114014

 


Add comment
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Security code
Refresh

visit our educational website

banner zhrana3 tall

see our free magazine in health food stores

zh 54

who is online

Visitors to the website: 64 guests