Mača čaj organski

Print
Mača je varijanta zelenog čaja znatno bogatija hranljivim sastojcima od običnog zelenog čaja u listovima. Daje čistu, prirodnu energiju i može se smatrati zdravijom zamenom za kafu.
Pakovanje Tooltip
[pakovanje]
Description

Mača je varijanta zelenog čaja znatno bogatija hranljivim sastojcima od običnog zelenog čaja u listovima. Daje čistu, prirodnu energiju i može se smatrati zdravijom zamenom za kafu. Mača je iz Kine stigla u Japan u 12 veku, gde je do danas ostala deo tradicije čajne ceremonije. Dobija se finim mlevenjem listova zelenog čaja koji se pažljivo odabira i tretira kako bi se očuvao jedinstveni ukus i nutritivni sastav čaja. Mača sadrži više kofeina od običnog zelenog čaja, a nešto manje nego kafa. Međutim, zahvaljujući supstanci l-teaninu koju sadrži, ona podiže energiju i opušta bez naglih skokova i padova. Mača sadrži znatno više antioksidanasa nego klasično pripremljen zeleni čaj, a listovi, s obzirom da su samleveni, praktično se celi piju.
Maca se obično rastvara u nekoj tečnosti – vreloj vodi ili mleku. Tradicionalno se za rastvaranje koristi četkica od bambusa kojom se prah meša dok se ne stvori pena. Takođe može da se dodaje u smutije, šejkove, musli, ovsenu ili čia kašu; može da se koristi pri pravljenju kolača, sirovih torti, pudinga ili sladoleda, hladnog čaja ili hladnog čaja sa mlekom.
Preporučeni dnevni unos je 1-2g (1/4-1/2 kafene kašicice)

Specifikacija proizvoda

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Kina Organski proizvod: DA

visit our educational website

banner zhrana3 tall

see our free magazine in health food stores

zh 54

who is online

Visitors to the website: 41 guests