Nori alge

Print
Nori alge se upotrebljavaju kao dodatak u pripremi supa, salata, prženog pirinča i naravno sušija. Najvažnija osobina alge nori je obilje vitamina A, čak 2-4 puta više nego što ga ima ista količina šargarepe. Nori alga sadrži i ulja koja sprečavaju zakrčenja arterija i taurin (aminokiselinu koja smanjuje krvni pritisak).
Pakovanje Tooltip
[pakovanje]
Description

Nori alge se upotrebljavaju kao dodatak u pripremi supa, salata, prženog pirinča i naravno sušija.  Vrlo su ukusne i samo tostirane. Dovoljno je narezati ih na tanke vrpce. Nori alge su verovatno napoznatija vrsta algi na svetu. Svoju popularnost duguju ugodnom, slatkastom ukusu kao i poznatosti i cenjenosti sušija, jer se upravo listovima nori algi listovi omotavaju suši loptice od pirinča, povrća ili ribe.  Nori se ubrajaju u porodicu crvenih algi i jedne su od malobrojnih morskih algi koje se i uzgajaju. Najvažnija osobina alge nori je obilje vitamina A, čak 2-4 puta više nego što ga ima ista količina šargarepe. Nori alga ima i izuzetno visoki sadržaj kvalitetnih belančevina (dvaput više od iste količine goveđeg odreska). Nori alge su bogate vitaminima B i C, kacijumom i gvožđem, nijacinom (vitamin B3), kao i cijanokobalaminom (vitamin B12) koji pomaže funkciju nervnog sistema i snižava nivo holesterola.
Nori alga sadrži i ulja koja sprečavaju zakrčenja arterija i taurin (aminokiselinu koja smanjuje krvni pritisak). Nori pomaže i u lečenju bolesti beri-beri.

Specifikacija proizvoda

Proizvodjac/Uvoznik: Biošpajz-Noe Zemlja porekla: Kina Organski proizvod: NE

Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


najnoviji komentari

 • Ovas testenina lazarina

  Slavica M 26.04.2017 10:54
  Draga Zdenka, očigledno je da Vam ova testenina ...
   
 • Ovas testenina lazarina

  Zdenka 25.04.2017 22:09
  Postovana, uvek jedem da hrana prakticno u ...

posetite naš edukativni veb sajt

banner zhrana3 tall

potražite naš besplatni časopis u prodavnicama zdrave hrane

zh 54

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 65