Aronija, matični sok

Print
100% matični sok od aronije u 0,7-litarskoj staklenoj flaši. Zdravlje od plodova posebne voćke. Ogromna količina tanina i flavonida, gde glavnu ulogu ima antocijanin, sibirsku aroniju čini najjačim dosad poznatim antioksidansom.
Pakovanje Tooltip
[pakovanje]
Description

100% matični sok od aronije u 0,7-litarskoj staklenoj flaši. Zdravlje od plodova posebne voćke. Uživajte u dragocenom ukusu super bobica aronije u posebnoj staklenoj ambalaži. Hladno ceđeni matični sok aronije daje novu kombinaciju soka. Sibirska aronija (Aronia melanocarpa) potiče iz Severne Amerike, a kasnije je preneta u Sibir i severne delove istočne Evrope. Indijanci su prvi prepoznali njena lekovita svojstva i upotrebljavali su je u ishrani.
Nauka se početkom 90-tih godina prošlog veka zainteresovala za ovu biljku i od tada potiče veliki broj studija u SAD, Rusiji i Poljskoj o njenim lekovitim svojstvima, tako da ubrzo dobija status lekovite biljke. Zreli plodovi sibirske aronije sadrže velike količine biofenola, tanina, katehina, flavonida, antocijanina (najviše od svih dosad poznatih voćnih vrsta), folnu kiselinu, vitamine A,C (8-10 puta veću koncentraciju nego u južnom voću), B2, B6, B9, E i veoma redak vitamin P, kao i beta karotin, kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, molibden, jod i fosfor.
Ogromna količina tanina i flavonida, gde glavnu ulogu ima antocijanin, sibirsku aroniju čini najjačim dosad poznatim antioksidansom.

U naučnim studijama je objavljeno takođe, da ukupan antocijanin (najvažniji antioksidans) sadržan u aroniji iznosi 1480mg na 100g svežeg ploda i 664 mg proantocijanidina na 100g, što je ekstremno visoka koncentracija. Dokumentovano je da je proantocijanidin sadržan u aroniji pomogao u sprečavanju razvoja malignih ćelija tumora pluća, debelog creva i leukemije, bez oštećenja zdravih ćelija.

Specifikacija proizvoda

Proizvodjac/Uvoznik: Aronija bio doo Zemlja porekla: Nemačka Organski proizvod: NE

Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


najnoviji komentari

 • Ovas testenina lazarina

  Slavica M 26.04.2017 10:54
  Draga Zdenka, očigledno je da Vam ova testenina ...
   
 • Ovas testenina lazarina

  Zdenka 25.04.2017 22:09
  Postovana, uvek jedem da hrana prakticno u ...

posetite naš edukativni veb sajt

banner zhrana3 tall

potražite naš besplatni časopis u prodavnicama zdrave hrane

zh 54

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 100