Banana čips organski

Print
Banana čips, dobijen prženjem komadića banana na svežem kokosovom ulju, svakako spada u zdravije grickalice. Osim što je dobar izvor brzo iskoristive energije (šećer, kokosova mast), za razliku od mnogih grickalica koje sadrže samo “prazne kalorije”, banana čips, kao i sveža banana, sadrži mnoge hranljive sastojke koji gode zdravlju. Dobar je izvor kalijuma, koji pomaže boljem funkcionisanju nerava i doprinosi regulaciji krvnog pritiska. Sadrži i magnezijum i fosfor, koji funkcionišu kao elektroliti, pomažući da se održi ravnoteža tečnosti.
Pakovanje Tooltip
[pakovanje]
Description

Banana čips, dobijen prženjem komadića banana na svežem kokosovom ulju, svakako spada u zdravije grickalice. Osim što je dobar izvor brzo iskoristive energije (šećer, kokosova mast), za razliku od mnogih grickalica koje sadrže samo “prazne kalorije”, banana čips, kao i sveža banana, sadrži mnoge hranljive sastojke koji gode zdravlju. Dobar je izvor kalijuma, koji pomaže boljem funkcionisanju nerava i doprinosi regulaciji krvnog pritiska. Sadrži i magnezijum i fosfor, koji funkcionišu kao elektroliti, pomažući da se održi ravnoteža tečnosti. Banane su odličan izvor triptofana, aminokiseline koja je značajna za sintezu hormona serotonina koji popravlja raspoloženje, opušta i poboljšava san. Sadrži i dijetna vlakna, potrebna za dobro varenje.

Recept za vas:
Domaći tropik musli
1 šolja ražanih pahuljica, 1 šolja ovsenih pahuljica, 1 šolja pšeničnih pahuljica, 1 šolja ječmenih pahuljica, 1 šolja susama, 1 šolja seckanih lešnika, šolja banana čipsa, ½ šolje kokos listića, ½ šolje malteksa 3 kašike vode
Pomešati sve suve sastojke izuzev kokosa i banana čipsa. U posebnoj posudi pomešati malteks i vodu. Sve sastojke sjediniti i dobro izmešati. U pleh staviti papir za pečenje i sipati smesu u tankom sloju. Staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni. Mešati svakih 5-10 min. Musli je gotov kada porumeni. U prohlađeni musli dodati banana čips i kokos.

Specifikacija proizvoda

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: DA

najnoviji komentari

 • Ovas testenina lazarina

  Slavica M 26.04.2017 10:54
  Draga Zdenka, očigledno je da Vam ova testenina ...
   
 • Ovas testenina lazarina

  Zdenka 25.04.2017 22:09
  Postovana, uvek jedem da hrana prakticno u ...

posetite naš edukativni veb sajt

banner zhrana3 tall

potražite naš besplatni časopis u prodavnicama zdrave hrane

zh 54

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 109