Kanihua, organska

Print
Kanihua (Chenopodium pallidicaule) pripada istoj botaničkoj porodici kao i kinoa. Posebno je dobar izvor proteina, kalcijuma, gvožđa i zdravih bioaktivnih komponenti poznatih kao flavonoidi. Kanihua je bogatija proteinima čak i od kinoe, koja je bogatija proteinima od drugih žitarica. Kanihua sadrži veći procenat kalcijuma, cinka i gvožđa od ostalih široko gajenih žitarica.
Pakovanje Tooltip
[pakovanje]
Description

Kanihua (Chenopodium pallidicaule) pripada istoj botaničkoj porodici kao i kinoa. Posebno je dobar izvor proteina, kalcijuma, gvožđa i zdravih bioaktivnih komponenti poznatih kao flavonoidi. Kanihua je bogatija proteinima čak i od kinoe, koja je bogatija proteinima od drugih žitarica. Kanihua sadrži veći procenat kalcijuma, cinka i gvožđa od ostalih široko gajenih žitarica. Aminokiseline u njenom sastavu su nutritivno visokovredne i dobro izbalansirane, tako da je u tom pogledu ekvivalentna nutritivnoj vrednosti mleka. Sadrži i značajnu količinu nezasićenih masnih kiselina (omega 6 i 9).
Ova namirnica je veoma bogata biljnim vlaknima, za koja je poznato da pomažu rad organa za varenje i doprinose održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi. Veoma je bogata fenolnim jedinjenjima i antioksidansima, što je čini posebno zdravom namirnicom.
U ishrani se koristi slično pirinču -  kao glavno jelo, kaša ili prilog. Prirodno ne sadrži gluten.

Specifikacija proizvoda

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Peru Organski proizvod: DA

Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


posetite naš edukativni veb sajt

banner zhrana3 tall

potražite naš besplatni časopis u prodavnicama zdrave hrane

zh 54

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 30