Proizvodnja zdrave hrane Beyond

Ubrzo po otvaranju prodavnice zdrave hrane, preduzeće “Beyond” otpočinje i proizvodnju zdravije hrane (januara 2001). Uz stručne savete švajcarskog industrijalca g. A. W. Danzera, jednog od pionira zdravije hrane u Evropi, uspeli smo da razvijemo liniju sasvim novih proizvoda od soje prilagođenu našem tržištu, koja je sada obogaćena serijom veoma ukusnih vegetarijanskih kobasica i namaza.

Za razliku od većine današnjih proizvođača, odlučili smo da prednost damo zdravlju potrošača, čak i nauštrb profita, tako da u našoj proizvodnji ne koristimo aditive i konzervanse da bismo produžili vek trajanja proizvoda.

Kompletan spisak i opis naših proizvoda možete pogledati u katalogu proizvodnje.

Biljne belančevine ukusna i zdrava zamena za meso
Kao osnovnu namirnicu koja predstavlja zamenu za belančevine životinjskog porekla, proizvodimo tofu, hranu koja je hiljadama godina u upotrebi u Kini i Japanu, danas je preporučuje makrobiotika, ali i FDA (Američka uprava za hranu i lekove) kao namirnicu koja godi zdravlju srca. Osim sirovog tofua koji možete pripremiti na bilo koji način koji vam odgovara, proizvodimo tofu u raznim pikantnim varijantama - proprženi na hladno ceđenom ulju i tamariju, sa maslinama, dimljeni, i dr.

Proizvodimo takođe i tempeh, indonežanski specijalitet od fermentisane soje, koji je izuzetno ukusan, lako svarljiv, a čak ni ljubitelji dobre šnicle neće moći da zamere njegovom izvrsnom ukusu.

Još jedna namirnica koja je bogata belančevinama i energetski jaka, koju obožavaju vegetarijanci, jeste sejtan, tzv. pšenično meso, zapravo posebnim procesom izdvojen i pripremljen pšenični gluten...

Puteri od semenki
Kikiriki puter je odavno u prodaji na Zapadu, a kod nas se pojavio ne tako davno. Ali, odlični namazi se prave i od bundevinog semena i suncokreta i mi smo osvojili tehnologiju njihove proizvodnje. Naši namazi od semenki su bez konzervanasa i aditiva, kao i naš kikiriki puter. Taan ili susamova pasta je odavno poznata u istočnoj kuhinji i ona takođe spada u naš repertoar proizvoda.

Prirodni slatkiši
Posebno smo ponosni na svoju liniju zdravih slatkiša, koji su lišeni belog šećera i nezdravih aditiva. Naš slatki program zasniva se na jezgrastom voću (kikirikiju, orasima, bademima, lešnicima) sa prirodnim zaslađivačima, medom i malteksom (ječmeni sladom) koji su već sami po sebi zdravi. 

Sirova organska hladno presovana ulja
Najnovije u našoj ponudi su organska hladno presovana ulja lana, susama, suncokreta i bundeve, dobijena revolucionarnom nemačkom tehnologijom, pri kojoj u procesu ceđenja temperatura ne prelazi 37oC, tako da se s pravom mogu nazvati sirovim i koristiti u sirovoj ishrani.

Ove proizvode možete kupiti u našoj maloprodaji, u svom bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, a možete ih i naručiti preko naše internet prodavnice.

BEYOND
Petra Konjovića 44  Niš 18106
tel. +381-018-281-011, 062 344 527