Turmeric organic powder 100g

Print
A valued addition to dishes due to its taste and wonderful golden yellow color. One of the most used plants in traditional Ayurvedic medicine. Turmeric is an extremely valued spice that belongs to the ginger family. It has been widely used in Indian cuisine for centuries, and nowadays also in culinary specialties around the world.
Pakovanje Tooltip
[pakovanje]
Description

Cenjen dodatak jelima zbog ukusa i divne zlatnožute boje. Jedna od najkorišćenijih biljaka u tradicionalnoj ajurvedskoj medicini. Kurkuma je izuzetno cenjen začin koji pripada porodici đumbira. Već vekovima se u velikoj meri koristi u indijskoj kuhinji, a u današnje vreme i u kulinarskim specijalitetima širom sveta. Jelima daje lepu zlatnožutu boju i specifučnu blago oporu aromu. U kombinaciji sa mlekom i biljnim mlekom i medom daje popularni napitak, tzv. "zlatno mleko". Ajurvedska medicina kurkumu naziva čistačem krvi, pa je čest sastojak ajurvedskih preparata. Organska kurkuma uzgajana je bez pesticida i veštačkih đubriva.
Organska kurkuma u prahu može se dodavati u supe i čorbe od povrća, variva, jela od mahunarki, smutije, šejkove i neke poslastice.

Alergen info
Nema alergena

Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog reerentnog unosa
Energetska vrednost 1482kJ (354 kcal)/18%
Masti 10 g/ 14% od kojih zasićene masne kiseline 3,1g /15,5%
Ugljeni hidrati 65g / 25% od kojih šećeri 3,2 g / 3,6%
Proteini 8g / 16%
Biljna vlakna 21g / 87,5%
So 0,06 g / 1%

Turmeric organic powder 100g  400,00 din.  Šifra: 108415

Specifikacija proizvoda

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Indija Organski proizvod: DA

visit our educational website

banner zhrana3 tall

see our free magazine in health food stores

zh 54

who is online

Visitors to the website: 74 guests